Yavru Köpek Eğitimi
Yavru köpek eğitimi ilk annesi ile başlar. Doğduğu andan itibaren anne yavrularıyla iletişim halindedir. Yavru Doğduğu an annenin memesini koklayarak bulmaya çalışır ve emer.
Yavrular arasında birbirleriyle temas ve aynı zamanda karnını doyurma, beslenme için yarış vardır.
Yavrular büyüdükçe ve geliştikçe aralarında oyun ve birbirlerine karşı üstünlük mücadelesi başlar. Yavrular sütten kesilip anneden ayrılıp yeni yuva ve ailelerine kavuştuktan sonra ev içinde uyum ve adaptasyon eğitimleri başlar.
Yavru köpeğinizin ve sizin hayatınıza doğru eğitim başlangıcı için bizimle iletişime geçin…
O an sonunda geldi. Yavru köpek sahibi olma kararı aldınız,eve getiriyorsunuz. Hatta çocuğunuzla tanıştırıyorsunuz. En başından köpeğinizin ve sizin yaşamınızın,köpeğinizle iletişiminizin doğru olmasını istiyorsunuz. Biz de size destek olmak ve bilinçli köpek sahibi olmanızı sağlamak için buradayız.
1.BULUŞMA
Her şeyden önce köpek sahipleri şunu bilmelidir. Köpeğin eğitimi büyük bir sabır ve özveri ister. Sabır,kararlılık ve doğru yerde sevgi eğitimin üç anahtarıdır.
Evinizi yavru köpeğinizin gelişine hazır hale getirin. Köpeğiniz annesinden ve kardeşlerinden ilk kez ayrılıp sizin yanınıza geldiğinde önceleri evi biraz yadırgayabilir. Burada önce sabırlı ve sakin olmanız gerekiyor.
Yumuşak bir yatak ya da tel kafes
Köpeğinizin uyuması ve dinlenmesi için yumuşak bir yatak ya da kafes kendisini güvende hissetmesine sebep olacaktır. Yatak köpeğinizin boyutlarına uygun olmalıdır ki tuvalet problemi yaşanmasın. Kafeste aynı şekilde çok geniş olmamalıdır ki köpeğiniz tuvalet ihtiyacını kaldığı yerin dışında görsün. Oyuncak ya da mamayla yatağa yönlendirme sağlanabilir. Ve yatak ya da kafes ceza olarak asla kullanılmamalıdır.
Oyuncak seçimi
Köpeğinizin kaldığı yere oyuncak bırakabilirsiniz. Yavru, anne ve kardeşlerinden ayrıldığı için onların yokluğunu hissetmesin diye kendi boyutlarında küçük puf oyuncaklar koyabilirsiniz. Eski ayakkabı,çorap ya da giysiler köpekler için oyuncak değildir. Yavru köpeklerin genelde dişleri kaşındığı ve kemirme ihtiyaçları olduğu için kemirebileceği,çiğneyebileceği oyuncaklar,kemikler alabilirsiniz. Eğer köpeğiniz yasak bir şeyi çiğnediğinde ya da kemirdiğinde o anda müdahele edip hayır diyerek doğru oyuncağa yönlendirin.
Tasma ve kayış
Köpeğinizin tasmasını eve gelişinin ilk günleri takmaya başlayın. Yavaş yavaş tasma ile yürüyümeyi öğrenmesini sağlar. (sözlü olarak anlatılacak) tasmanın detayları mini temel itaatte anlatılacak.
Mama kapları
Köpeğinizin su ve mama kapları ayrı olmalıdır. Kolay devrilmeyen kaplar seçilmelidir. Mama kabı kesinlikle köpeğin önünde sürekli durmamalıdır. Yemek konduğunda 10-15 dk bekledikten sonra önünden alınmalıdır.
Tuvalet yönlendirmesi
Yavruluk döneminde öncelikle ufak tefek tuvalet kazalarına hazırlıklı olun. Köpeğinizin gezdiği alanı kısıtlayın. Yemek saatleri düzenli olsun. Yavru köpekler yemek yedikten 10-20 dk arası tuvalet ihtiyacını gidermek isteyecektir. Evde köpeğinizin tuvaletini yapması için belirli bir alan seçin.Köpekler kararlılığı sever. Köpeğiniz doğru yere tuvaletini yaptığında ödüllendirin.
2.BULUŞMA
Yeni insanlarla buluşturma
Yavrulukta tüm köpekler insanlara tatlı ve şirin gözükürler. İnsanlar,çocuklar köpeğinize heyecanlı ses tonu,dokunuş,ve hareketlerde bulunurlar. Bu sebeple eve yeni gelen misafirler köpeğinizle hemen temas etmemelidir. Ne zaman ki köpeğiniz sakinledi ancak o zaman temas etmelidirler. Kucağa alma,koltuğa çıkarma,koltukta sevme gibi hareketlerde bulunulmamalıdır.Sakinledikten sonra misafiriniz ödül mamasıyla köpeğinizi ödüllendirebilir ve sevebilir.
Genel eğitim hakkında bilgi
-Eğitimi basit tutun ve eğlenceli hale getirin. Çünkü köpeklerin dikkat aralığı kısadır.
-Sabırlı ve kararlı olun.Doğru yerde ve doğru zamanda sevgi ve ödül başarılı bir eğitimin en büyük sırrıdır.
-Tutarlı olun.Köpeğinizle net bir ses tonunda konuşun. Önce siz kurallara uyun. Ve diğer aile bireylerinin de kurallara dikkat etmesini sağlayın.
-Komutları basit tutun.Otur,bekle,gel,yat,hayır,aferin şeklinde.
-Planlama. Dışarı çıkarma saatleriniz ve besleme saatlerinizin aynı olmasına dikkat edin.
-Köpeğinize bağırmayın ya da fiziksel bir harekette bulunmayın.Köpeğiniz yanlış bir şey yaptığında ses tonunuzun kararlı olması anlaması için yeterli.
-Ödülü ve aferini geciktirmeyin.Köpeğiniz doğru bir şey yaptığında ödülü ve sevgiyi hemen o anda verin.
-Kuralları değiştirmeyin.Kuralları kendi ruh halinize göre ya da anlık olarak değiştirmeyin.
Araba yolculuğu
Öncelikle köpeğinizin araba yolculuğunun güvenli olmasını sağlayın. Box kullanın. Ya da arka koltukta köpekler için olan emniyet kemerlerinden alın. Köpeğinizi arabaya bindirmeden iki saat önce besleyin (ya da hiç beslemeyin yolculuk uzun sürmeyecekse) ki kusma problemi yaşamasın. Araca bindirmeden önce tuvalet ihtiyacını karşılayın. Eğer yolculuk uzunsa ara ara tuvalet giderme ihtiyacı için mola verin. Eğer arabaya binmekte zorlanıyorsa ödül kullanın. Arabaya bindikten sonra havlıyorsa ya da sesler çıkarıyorsa o sırada köpeğinizle ilgilenmeyin. Bir süre sonra normale dönecektir. Yolculuk sırasında yanına en sevdiği oyuncağıda koyabilirsiniz.Köpeğinizi arabada tek başına bırakmayın. Bırakmak zorunda kalırsanız camları mutlaka aralayın.
Sağlıkla ilgili kısa bilgiler
Köpeklerinizin aşılarını yavruluktan itibaren mutlaka yaptırın ve takibini sağlayın. Yavru köpeklerin ilk beş ayında savunma sistemi tam olarak olgunlaşmamıştır.Köpekleriniz bu dönemde enfeksiyonlara ve sindirim bozukluklarına karşı savunmasız ve hassastır. Mutlaka takibini sağlayın. Şunlara dikkat edin;
-Burun serin,temiz,ıslak olmalıdır.
-Gözler temiz ve parlak olmalıdır.Akıntı olmamalıdır.
-Kulaklar pembe,temiz olmalı.Akıntı ve koku olmamalıdır.
-Deri/tüyler kene ve pire kontrolü yapılmalıdır. Deri pembe olmalıdır.Tüyler topçuk topçuk olmamalıdır düzenli taramaya özen gösterilmelidir.Aşırı tüy dökümü varsa veterinere danışılmalıdır.
-Ağız diş etleri pembe olmalıdır.Nefesi ve ağzı kokmamalıdır. Dişleri beyaz olmalı tartarlar kemik ya da diş fırçası ile temizlenmelidir.
Mini temel itaat eğitimi
-Otur, bekle, yat, yat bekle ve gel komutları uygulamaları gösterilecek evin içinde. (Ve yumuşak bir şekilde,tamamen ödülle gösterilecek)
-Tasma ile evin içinde gezdirme. Yerinin dışında diğer odalara çıkarılacağı zaman tasma ile gezdirilecek. Diğer odalar tasma ile tanıtılacak. Tasma ile uyarılar ufak ufak verilir. Kısa bir süreçtir bu sonrasında tekrar köpek yerine konulur.
3.BULUŞMA
-Bugüne kadar aktarılan bilgiler kontrol edilecek.
-Neler yapılmış neler yapılmamış konuşulacak.
-Köpek evde istenilen duruma gelmiş mi bakılacak.
-Soru ve cevap yapılacak.
Eğitimlerimiz
- Yavru Köpek Eğitimi
- Köpek Tuvalet Eğitimi
- Köpek Temel İtaat Eğitimi
- Köpek Yerinde Ev İçi Uyum Eğitimi
- Köpek İleri İtaat Eğitimi
- Köpek Alan Koruma Eğitimi
- Köpek Bodyguard Eğitimi
- Köpek Koku İz Takibi Eğitimi
- Köpek Doğa Arama Eğitimi
- Köpek Enkaz Arama Eğitimi
- Köpek Sınav Eğitimleri
- Köpek Eğitmen Eğitimi
- Pet Kuaför Adayı Eğitimi
- Köpek Oteli
- Pet Kuaför